Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Han blir BoIS första nyförvärv inför återkomsten

Landskrona BoIS har presenterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong: anfallaren Bahrudin Atajic som närmast kommer från spel med litauiska Zalgiris.

Bahrudin Atajic, här i Celtictröjan, är klar för BoIS.
Det har tagit ett tag, men nu har BoIS gjort sin första värvning inför återkomsten till superettan. Bahrudin Atajic, 24, har skrivit på ett kontrakt som är på ett plus ett år.
– Jag vill komma till BoIS och göra skillnad. BoIS är en historisk klubb som hör hemma serien över superettan anser jag, säger Bahrudin Atajic till klubbens hemsida.
Bahrudin Atajic är född i Västervik, men startade sin fotbollsresa i Malmö FF. När han var 16 år flyttade han till Skottland och Celtic. Efter fem säsonger i storklubben drog flyttlasset vidare till engelska Shrewsbury Town och därefter till SJK Seinäjoki i den finska högstaligan.
Totalt har Bahrudin Atajic spenderat de senaste åtta säsongerna utomlands innan han valde att vända hem till Sverige och BoIS. Hans senaste anhalt var Zalgiris i Litauen, där han var med om att vinna ligan och kvala till Champions league.
I Zalgiris gjorde Bahrudin Atajic femton mål och nio assister på 51 matcher.
– Bahrudin är en spännande spelare med lokal anknytning som varit ute och skaffat sig internationell rutin. Han har fått mycket speltid, uppnått resultat och är en poängspelare. En kille som både vill lyfta BoIS och även utveckla sig själv, säger Peter Swärdh, sportchef i BoIS i ett pressmeddelande.
Huvudtränaren Agim Sopi:
– Jag har haft koll på honom ett bra tag. Det är mycket positivt att få in en poängspelare som kan spela på flera offensiva positioner.
Under den här veckans träningar testar även BoIS målvakten Ardit Nika och vänsterbacken Alex Simovski.
Läs alla artiklar om: BoIS silly season 2017/18
Gå till toppen