Sport

Här är spelarna som BoIS ska testa

En målvakt och en vänsterback ska visa upp sig på Landskrona IP. De får i utgångsläget tre träningar på sig.

Landskrona BoIS sportchef Peter Swärdh.Bild: Britt-Mari Olsson
I måndags påbörjade superettannykomlingen Landskrona BoIS sin försäsong. Då fanns ingen provspelare på plats.
Under torsdagen kommer dock nya ansikten att dyka upp på Landskrona IP. Som HD-sporten tidigare har berättat är BoIS intresserat av vänsterbacken Alex Simovski, som tidigare i veckan tränade med ÄFF.
BoIS sportchef Peter Swärdh bekräftar nu att 21-åringen ska träna med laget under torsdagen, fredagen och lördagen. Simovski kommer närmast från division 1-laget Akropolis, har ett förflutet i Hammarbys organisation och har därtill spelat U21-landskamper för Makedonien.
– Han var nere hos oss i november och provspelade, det här är en uppföljning. Han hade bra prestationer då, säger Swärdh.
BoIS kommer även testa målvakten Ardit Nika från Kosovo. Han fyller 20 år i februari och tillhör FC Prishtina som håller till i Kosovos högstaliga.
– Han har kontrakt med FC Prishtina, men han är i Helsingborg med sin familj och släktingar. Vi har erbjudit honom att träna med oss och har fått OK från hans klubb, säger Swärdh.
Hur välscoutad är han?
– Det är genom Agims (tränaren Sopi) kontakter som vi har fått reda på att han finns här och att han ville träna, då erbjöd vi honom den möjligheten. Skillnaden är att vi har bjudit in Alex, att den här målvakten kommer beror mer på att han befinner sig i Helsingborg, säger Swärdh.
Läs alla artiklar om: BoIS silly season 2017/18
Gå till toppen