Skåne

Över hundra kom till kyrkan efter misstänkta morden

Redan första dygnet efter nyheten om att en barnfamilj hittats döda i en villa sökte sig över hundra personer till Bergakyrkan i Bjärred.

Över hundra personer sökte sig till Bergakyrkan i Bjärred första dygnet efter beskedet om de misstänkta morden.Bild: Bengt Arvidson
Kyrkoherde Madeleine Körner, hennes kolleger och frivilliga volontärer turas om att vara närvarande i kyrkan från klockan 08.30 till sena kvällen, både onsdag, torsdag och fredag.
Mellan klockan 13-21 är även kommunens krisstödsgrupp på plats i kyrkan, där man tänt ljus, lagt fram en kondoleansbok och spelar klassisk musik.
– När det händer saker som många människor i vårt samhälle känner sig berörda av brukar vi öppna upp kyrkan. Det behövs en lugn, stillsam och fredad plats och alla vet var den finns, säger Madeleine Körner.
Kyrkoherde Madeleine Körner har fått ta emot många besökare efter de senaste dagarnas händelser i Bjärred.Bild: Svenska kyrkan
Hon berättar att det är både unga och gamla, barnfamiljer och ensamstående som söker sig till kyrkan dessa dagar.
– Besökarna väljer själva om de vill samtala med någon, tända ett ljus, ta en kaffe eller bara sitta ner för en stunds stillhet, säger Madeleine Körner.
Bergakyrkan på Öresundsvägen i Bjärred håller öppet även på torsdag och fredag från 08.30.
Bergakyrkan i Bjärred har blivit en samlingspunkt efter de misstänkta morden.Bild: Bengt Arvidson
Läs alla artiklar om: Döda familjen i Bjärred
Gå till toppen