Helsingborg

Drömljus över Mäster Palms plats

Mäster Palms plats ska snart kunna ses i nytt ljus. Ny belysning och bättre cykelparkeringar ska göra torget gästvänligare. Installationen som ska vara permanent är också en del i projektet Drömljus. I nästa vecka börjar arbetet.

Mäster Palms plats ligger just nu helt i skuggan av byggprojektet nya Söderpunkten. Men den 9-18 februari kommer ny belysning att lysa upp torget, i samband med installationen av Drömljus.
Torget som mest är en byggarbetsplats ska snart kunna ses i nytt ljus.Bild: Yvonne Johansson
För att göra torget tryggare och mer tillgängligt har staden lyssnat på vad invånarna och fastighetsägarna kring torget tycker. ”Bättre belysning och ett mer tillgängligt torg skapar möjligheter för fler att vistas här”, förklarar Christian Orsing i ett pressmeddelande. Förutom den nya belysningen ska torget också få säkrare cykelparkeringar där man kan låsa fast sin cykelram.
Arbetet sker i flera etapper med start i nästa vecka. Olika typer av belysning med spotlights som särskilt belyser träden ska göra torget trivsammare.
– Eftersom det är en programpunkt i Drömljus vill jag inte berätta för mycket. Men många kommer att känna igen belysningsarmaturerna på Mäster Palms plats. De ska vara i samma tidsanda som bebyggelsen runt omkring, förklarar landskapsarkitekt Johanna Elgström.
Gå till toppen