Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Falska poliser härjar i Helsingborg

Falska poliser har de senaste veckorna trängt sig in i flera bostäder i Helsingborg. Nu utfärdar den riktiga polisen en varning.

Bild: Johan Nilsson/TT
De falska poliserna har bland annat dykt upp på Adolfsberg och Planteringen.
På torsdagen polisanmälde flera boende på Ragnvallagatan och Södra Hunnetorpsvägen att de haft påhälsning av falska poliser.
Mönstret har varit detsamma varje gång; två till fem unga män har utgett sig för att vara poliser och försökt förmå lägenhetsinnehavare att öppna ytterdörren.
I flera fall har de tilltänkta offren anat oråd och inte släppt in de falska poliserna men i ett fall fick en man på Ragnvallagatan en obehaglig överraskning när han satt och åt frukost och plötsligt upptäckte två män som stod i hans lägenhet.
Duon försvann men en person som bor i samma portuppgång har anmält att flera män som utgav sig för att vara poliser försökte ta sig in i hans bostad samma morgon.
I förra veckan trängde sig tre män in hos en boende på Ragnvallagatan efter att ha utgett sig för att vara poliser. De tre männen var aggressiva och bestal mannen på hans bankkort innan de försvann.
Nu utfärdas en varning av den riktiga polisen.
– Öppna aldrig dörren för okända, fråga efter legitimation om någon påstår sig vara polis och ring polisen så fort som möjligt om något verkar misstänkt, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.
Gå till toppen