Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

FCH-keepern petad från blågult

Jonathan Edling får vila från landslaget.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Häromdagen tog förbundskaptenen Mikael Hill ut truppen till kommande EM-kval. Där saknades Jonathan Edling som varit bofast i landslaget under senare år. Men FC Helsingborgs målvakt är inte orolig.
– Nä. Vi har en bra dialog. Jag tror att han vill se de andra målvakterna. Jag är reserv, säger Jonathan Edling.
De har även pratats vid efter de nitton insläppta målen mot Linköping och Pixbo. Hill har försäkrat Edling om att han fortfarande är med i snacket.
Men efter två raka djupdykningar (Linköping 1–9 och Pixbo 4–10) hittade FC Helsingborg tillbaka till vinnarspåret senast mot Höllviken. Nu väntar Jönköping borta.
– Det är tufft, men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Sen ska jag inte skylla ifrån mig. Nu hoppas jag att vi kan fortsätta som mot Höllviken, säger Jonathan Edling.
Han fortsätter:
– Det är svårt att säga vad det beror på, men kanske gick vi ner i inställning på träningarna. Nu har vi tränat bra och ändrat lite i försvarsspelet.
Det märktes. FCH hade tätat till ordentligt och släppte inte till särskilt många målchanser mot Höllviken. I matchen mot Pixbo var det först i slutet av den tredje perioden som det havererade för FCH, men innan dess hade Edling varit riktigt bra.
Som läget är nu har FCH-tränaren Patric Johansson en skade- och sjukdomsfri trupp till sitt förfogande.
Gå till toppen