Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Han blir ny sekretariatschef för Familjen Helsingborg

Johan Lindberg från Åstorp tar över efter Jan-Inge Hansson som ny sekretariatschef för Familjen Helsingborg. Men vad gör egentligen en sekretariatschef?

Trafikverket, Region Halland och Region Skåne – det är några av Johan Lindbergs tidigare arbetsplatser. Den första mars gör han sin första dag som sekretariatschef för Familjen Helsingborg.Bild: Helsingborgs stad
Den första mars blir Johan Lindberg från Åstorp ny sekretariatschef för Familjen Helsingborg. Han efterträder Jan-Inge Hansson och lämnar därmed sin tjänst som utvecklingsansvarig för internutbildningar på Trafikverket.
– Det är jättespännande att arbeta med utvecklingsfrågor i regioner eller delregioner som Familjen Helsingborg är. Det är en växande region som har bra med fart när det gäller inflyttning och utvecklingskapacitet så det är fantastiskt att få vara med på detta, säger Johan Lindberg.
Tidigare har Johan Lindberg även jobbat som strateg inom regional utveckling på Region Halland samt varit ansvarig för medborgardialoger på Region Skåne. En meritlista han menar är en av anledningarna till att han fick tjänsten.
– Dels är det väl för att jag har erfarenhet av att jobba regionalt med utvecklingsfrågor men säkert också för att jag har samverkat med kommuner och nationella myndigheter tidigare, säger han.
I arbetsbeskrivningen i kommunens jobbannons står det bland annat att en sekretariatschefs uppgifter innefattar att "ansvara för ärendehantering till styrelsen, presidiet och kommundirektörsgruppen. I detta ingår förberedelse, upprätta underlag, förslag till dagordning, sända ut kallelser, skriva protokoll, expediera och hantera ärenden efter beslut."
Vad innebär arbetet som sekretariatschef?
– Sekretariatet stöttar det arbete som kommuncheferna och politikerna gör. Det gäller att vara ett praktiskt stöd, ibland kunskapsförmedlare (viktigt med bra kunskapsunderlag för att kunna ta bra beslut) och inspirationsstöd i olika frågor, säger Johan Lindberg.
Finns det något som du anser Familjen Helsingborg kan utveckla och bli bättre på?
– Nja, jag tror att man ska fortsätta vara bra på att samverka mellan kommunerna. Det har jag förstått att man är lite extra duktig på i nordvästra Skåne jämfört med andra delar av landet. Det är bara att fortsätta den resan framåt och hitta gemensamma projekt som kan utveckla hela regionen.
Gå till toppen