Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Kruse lämnade in sina avsägelser

Efter S-mötet avgår omstridde Karl-Erik Kruse från de flesta uppdragen. Men stannar tills vidare i fullmäktige.

– Hade jag kunnat göra detta ogjort hade jag absolut gjort det.
Dagen efter att bomben briserade är Svalövspolitikern Karl-Erik Kruse bedrövad, tagen och ångerfull.
Först avslöjades att han mot reglerna använt kommunens bilar för uppdrag i förvaltningsrätten. Samtidigt har han tagit ut körersättning för körningarna.
Läs mer: Tung S-politiker utreds för bilkörningar
Sedan, på kvällen, togs hans agerande upp på arbetarkommunens styrelsemöte. Där beslutade hans partikamrater att hans handlingar gör att han rekommenderas att lämna de politiska uppdragen. Förtroendet fanns inte där längre.
Läs mer: Fullmäktiges ordförande i Svalöv får lämna uppdrag efter bilkörningar
Karl-Erik Kruse är kommunfullmäktiges ordförande, ersättare i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott och nämndeman i förvaltningsrätten.
– Jag har lämnat in mina avsägelser idag [fredag], säger han.
Men han fortsätter som ledamot i fullmäktige.
– Där har han möjlighet att själv ta timeout under tiden som utredningen pågår. Sedan får vi se vad utredningen kommer till att visa. Men han har möjligheten att välja att inte gå på mötena då, sade Anders Svärd, ordförande i arbetarekommunen på torsdagskvällen.
Om Kruse kommer att göra det har han ännu inte bestämt sig för.
Kruse var nominerad till Socialdemokraternas fullmäktigelista inför kommande val men han ställer inte längre upp, berättar han.
Hur ser din politiska framtid ut?
– Det får återverkningar för framtiden också. Jag ser inte att jag kommer att ha några framträdande uppgifter i politiken.
Gå till toppen