Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Nu rivs det gamla omklädningspaviljongen på Fria bad

I veckan revs den gamla toalett- och omklädningspaviljongen på Fria bad. Nu ska en ny byggas på samma ställe.

Den gamla badpaviljongen på Fria bad rivs nu för att göra plats för en ny, i princip lika stor som den gamla.Bild: Göran Andersson
I veckan har en grävskopa gett sig på den gamla toalett- och omklädningsbyggnaden från 1947 på Fria bad. På samma plats ska en ny byggnad nu uppföras.
– Det blir fler toaletter och framför allt fräschare toaletter och bättre handikappanpassning, säger Elisabet Lindberg som är strandansvarig på Helsingborgs stad.
Läs mer: Nya omklädningsrum på Fria bad till sommaren
Byggnaden förändras också på så sätt att det i framtiden ska gå att komma åt duscharna enklare direkt utifrån. Dessutom förstärks strömförsörjningen i byggnaden så att den kan mata anläggningar på stranden i samband med olika arrangemang.
Ombyggnaden ingår i det strandförnyelseprogram som staden nu arbetar med. Utöver byggnaden på Fria bad, som är den enskilt största posten, har man också bytt toaletten på Domsten norra vid talldungen.
– Vi ska också byta toaletter på Örby ängar, säger hon.
Arbetet med den nya byggnaden på Fria bad ska vara klar i maj.
Läs mer: Så blir idrottsfesten i Helsingborg och Landskrona
– Vi vill att det ska vara klart till SM-veckan men också övriga aktiviteter som handbolls- och volleyboll-turneringarna på våren, säger Elisabet Lindberg.
SM-veckan handlar om en rad olika sporter som avgör sina nationella tävlingar i Helsingborg och Landskrona den 2–8 juli 2018.
Gå till toppen