Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Ny utställning på Biblioteksgalleriet i Båstad

På lördag den 13 januari inleds vårsäsongen på Biblioteksgalleriet.

Flerfaldiga världsmästaren i drejning Bente Brosböl Hansen är en av de konstnärer som inleder Båstad Bjäre konstförenings vårsäsong på Biblioteksgalleriet.Bild: Rickard Dighammar
Båstad Bjäre konstförening inleder vårsäsongen 2018 med en första utställning med vernissage klockan 11-13 lördagen den 13 januari.
Ställer ut gör Bente Brosböl Hansen och Krister Ekman. Det blir både keramik och måleri.
Bente Brosböl Hansen är verksam i Klåveröd på Söderåsen och är flerfaldig världsmästare i drejning. Hon kommer ursprungligen från Danmark.
Hon har utvecklat sin drejningsteknik till högsta internationella klass och drejar gärna stilrena former som får geometriska mönster i ytskiktet. Färgskalan är ofta naturfärger.
Krister Ekman, bosatt och verksam i Hov ställer ut på Biblioteksgalleriet i Båstad.Bild: Privat
Krister Ekman är bosatt och har ateljé i Hov. Han är en färgstark målare som gärna fångar vardagen med ett leende med sitt ofta naiva måleri.
Inspirationen hittar han ofta hos internationella storheter men han gör sina egna tolkningar.
Han har ställt ut både i Sverige och utomlands och vill gärna locka fram ett leende och igenkännande hos betraktaren. Han vill att man ska bli glad av hans konst.
Utställningen pågår till och med den 7 februari.
Exempel på Krister Ekmans konst.Bild: Privat
Gå till toppen