Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Persson Giolito på nytt Bonnierförlag

När Bonnierförlagen nu på allvar tar upp konkurrensen om de digitala läsarna och litteraturlyssnarna är det med hjälp av författare som Malin Persson Giolito och Johan Theorin. De skriver direkt för de nya formaten.

Malin Persson Giolito har skrivit om svensk terror och den unge juridikstudenten Youssef K. Arkivbild.Bild: Sören Andersson/TT
Genom sitt nystartade förlag Bonnier Bookery väljer Bonniers att satsa på berättelser formulerade för digital läsning och lyssning i stället för att anpassa redan tryckta böcker. De första titlarna släpps den 16 januari, däribland Johan Theorins "Swedish love: Filmhelgen", som handlar om utsatta kvinnor i porrbranschen.
Katarina Wennstam har skrivit ett slags prolog till sina tryckta romaner om advokaten Shirin Sundin. I "Shirins första fall" på Bonnier Bookery berättar Wennstam i stället om fallet Anita som advokaten aldrig kunnat glömma.
I februari släpps nya titlar på temat "svensk terror" av Anna Jansson, Jonas Bonnier och Malin Persson Giolito. I "Processen" blir en ung juridikstuderande på Uppsala universitet, Youssuf K, Malin Persson Giolitos svar på Kafkas Josef K, "mannen som gör allt rätt, men som ändå baktalas och anklagas och straffas."
"För vad? Är det någon som kan svara på det? Egentligen?", säger Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande.
"Som jurist kan jag inte låta bli att fundera på vad som händer när vi tycker att det är alldeles normalt att åsidosätta vanliga rättsprinciper för att kunna möjliggöra ett "mer effektivt" polisarbete. Vad händer med dem som faller offer för det här 'effektiva polisarbetet'?"
Fakta

Bonnier Bookery

Ett nytt förlag inom Bonnierkoncernen som ger ut e-böcker och ljudböcker, skrivna direkt för dessa format. Förlaget ger ut både skön- och facklitteratur, sammanlagt 20 till 25 titlar per år. De första titlarna publiceras den 16 januari.

Gå till toppen