Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

23-årig man dog efter skjutning på Närlunda

En 23-årig man avled, en 22-årig man blev allvarligt skadad, vid en skottlossning på Närlundavägen i Helsingborg på fredagskvällen. Båda är kända av polisen. Ännu på lördagsmorgonen var ingen gärningsman gripen.
– Nu sammanställs vittnesuppgifterna, säger polisens pressinformatör Kim Hild.

Polisen hävde avspärrningarna vid brottsplatsen först klockan 03:q9 på lördagsmorgonen.Bild: Patrick Persson
Klockan 22.06 på fredagskvällen fick polisen flera samtal från Närlunda om att det hade skett en skottlossning på Närlundavägen. Flera skott ska ha avlossats. När polisen kom fram till brottsplatsen låg två män på marken. En 23-årig man hade avlidit medan en 22-årig man fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Båda männen är kända av polisen sedan tidigare.
– De är dömda för olika typer av brott men jag vill inte gå in på vad det är för brott, säger polisens pressinformatör Fredrik Bratt på fredagskvällen.
Polisen spärrade av hela Närlundavägen förbi bostadsområdet och kallade flera patruller till platsen, inklusive hundpatruller och insatsstyrkan. Man spärrade också av vid akuten i Helsingborg.
Polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning men strax innan klockan 01 var det fortfarande oklart om de hade gjort några fynd, exempelvis hittat vapen eller tomhylsor.
– Det är ett omfattande utredningsarbete som pågår. Vi vill ha reda på hur det har gått till, om någon har lämnat och hur den har lämnat, sa Fredrik Bratt i samband med händelsen.
Finns det vittnen till händelsen?
– Där är folk på platsen som vi kan hålla förhör med, ja.
Polisen sökte under natten efter flera gärningsmän.
– Det finns vissa uppgifter om att det ska ha varit tre eller fyra gärningsmän på platsen, men det är okänt hur många, säger Tommy Bengtsson, befäl vid polisens regionledningscentral.
Läsare som hörde av sig till HD berättade att de hade hört allt från fyra till nio skott.
– Det var nio skott, punkt. Först två separata och alldeles strax därefter sju ytterligare i mycket snabb följd. Pistolskott, skrev en läsare som bor i området.
Vid akuten samlades en hel del folk efter att den skadade 22-åringen anlände dit i ambulans, men inget stök uppstod. Enligt Region Skåne har 22-åringen drabbats av allvarliga skador. Tillståndet för mannen var på lördagsmorgonen oförändrat, enligt polisen, som ännu inte gripit någon gärningsman.
Under lördagen ska polisen sammanställa vittnesuppgifter, bland annat från dörrknackning, och vad som hittills kommit fram i den tekniska utredningen.
Bild: Patrick Persson
Anhöriga till den avlidne 23-åringen underrättades om mordet under natten.Bild: Patrick Persson
Bild: Läsarbild
Gå till toppen