Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Vattenledningar spolas i Hemmeslöv

Under perioden 15 januari till 18 januari spolas vattenledningar i Hemmeslöv.

Spolningen, som är en del av en andra etapp av spolningar, utförs med luft och vatten mellan klockan 9 och 19 på måndagen och mellan klockan 8 och 18 på tisdagen, onsdagen och torsdagen.
Spolningen, som är ett planerat underhållsarbete, genomförs etappvis på uppdrag av NSVA. Berörda fastigheter kommer att få information i brevlådan.
På grund av risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna krävs det enligt NSVA att alla kranar hålls stängda i de berörda fastigheterna under tiden som arbetet pågår. Det kan även bli dåligt tryck och eventuellt inget vatten alls.
– Missfärgningar i vattnet är ofarligt och spolas bort när du öppnar kranen. Om vatten används samtidigt som spolning pågår finns det risk för att luft dras in i fastigheternas vattenledningar. Det är viktigt att inga disk- och tvättmaskiner används under spolningen för de kan ta skada. Spola inte heller i toaletten på vanligt sätt, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör vid NSVA i ett pressmeddelande.
NSVA ber berörda i området att tappa upp vatten för eget behov innan spolningen genomförs.
När spolningen av vattenledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i ledningarna. Tipset är att försiktigt öppna kallvattenkranen närmast inkommande vattenledning till fastigheten så att eventuell luft släpps ut. Därefter ska man spola kallvatten i samtliga kranar tills vattnet blir klart igen.
Gå till toppen