Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Andreas Lindholm levererade som aldrig förr

Andreas Lindholm var tillbaka sin gamla hembygd. Då gjorde han fyra av FC Helsingborgs fem mål mot Jönköping och räddade en poäng.

En blygsam poängräddare.
SSL
Jönköping 6 (efter förlängning)
Helsingborg 5
Det blev en poäng för FC Helsingborg när man mötte Jönköping på bortaplan. Tacka Andreas Lindholm för det. Lindholm, som är uppvuxen i Habo i Jönköpingstrakterna stor för fyra av FCH:s fem mål.
– Vi får titta tillbaka till förra säsongen om vi ska hitta lika många mål i en match. Då gjorde jag sex mål någon gång, men det var två divisioner längre ner, säger Andreas Lindholm.
Då var det Jönköpingsklubben Hovslätt han representerade. Jönköpings IK har han däremot aldrig spelat för.
– Det var en extra skön känsla att leverera på hemmaplan och spela inför mycket folk man känner, kompisar och allt, säger FCH-forwarden.
Det var en match där lagen följdes åt upp till 3–3 i slutet av den andra perioden. I den tredje perioden gick Jönköping ifrån till 5–3 innan FCH tog ut målvakten gjorde 4-5 och 5-5 inom loppet av en minut. Bägge målen signerade Andreas Lindholm.
– Vi kommer egentligen inte upp i nivå. Vi gör mål på deras misstag annars är det två mål i sex mot fem och powerplay. Jag tror inte att vi gör ett enda fem mot fem-mål och kommer aldrig genom deras uppställda, konstaterar Andreas Lindholm.
Varför?
– Vi blir för bekväma och ställer oss utanför dem och tar inte skitgörat. Då får Jönköping kontroll på läget när vi bara spelar runt, runt. Även om vi har hyfsat mycket boll har Jönköping kontrollen.
Jönköping avgjorde i sudden death och FCH fick nöja sig med en poäng. Men utan Andreas Lindholms dubbel i slutet av ordinarie tid hade det inte blivit något.
– Bägge målen är rätt lika där jag skjuter direkt. Jag tror att det är tillfälligheter. Jag var helt enkelt sist på bollen. Nu vad det jag, nästa gång någon annan, säger fyramålsskytten – och poängräddaren.
Gå till toppen