Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Engelholm framme i ännu en GP-final

Örebro började bäst men sedan var det aldrig något snack och efter 3–1-segern spelar EVS ännu en GP-final.

EVS-tjejerna fick jubla igen och efter 3–1-segern mot Örebro väntar final i GP-slutspelet.
GP-semifinal
Engelholm–Örebro 3–1
Efter en darrig inledning, med en klar förlust i första set, tog Engelholm över totalt och efter 3–1-segern över Örebro är laget klart för ännu en GP-final.
Engelholm fick annars en riktigt motig inledning, både i det första och det andra setet, och även om NV-skånskorna var så pass nära som 14–15 i det inledande var det aldrig något snack där. Örebro vann med 25–20 och hade sedan hela 6–1 i andra, innan EVS fick lite bättre ordning på sitt spel.
Från 15–15 hade Engelholm ett knappt övertag under resten av setet, vid 24–24 vann Emily Sklar först ett viktigt anfall från sin vänsterkant och på lagets andra setboll avgjorde hon direkt därpå med en giftig serve, till 26–24. Medvinden fortsatte i det tredje setet, EVS fortsatte att spela stabilt, bland annat med allt vassare servar, och ett ryck från 13–10 till 16–10 kändes avgörande. Till slut blev det klara 25–16, sedan Tess Rountree avgjort på den andra setbollen.
I fjärde set ryckte EVS tidigt och där var det aldrig något snack. 2–0 blev 6–1, 10–3 och 13–5 och på andra matchbollen fastställdes 25–13.
I den andra semifinalen tog favorittippade Hylte/Halmstad en väntad 3–0-seger över Lindesberg och därmed möts fjolårets två finallag även i söndagens guldmatch.
På herrsidan vann Hylte/Halmstad sin semifinal med 3–1 över Sollentuna, medan Linköping avfärdade Falkenberg med klara 3–0.
Läs alla artiklar om: Volleyboll: GP-slutspel
Gå till toppen