Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ida Sandell: "Jag är i bättre form än innan skadan"

Ett väl förberett OV och en målskytt i toppform tillbaka gav Helsingborgarna en ny seger i handbollsallsvenskan. – Jag är i bättre form än innan skadan, säger femmålsskytten Ida Sandell.

Bild: MATHILDA AHLBERG
Allsvenskan
OV Helsingborg 23 (11)
GT Söder 20 (9)
Att Ida Sandell har varit borta länge med en korsbandsskada märks inte. När GT Söder besegrades med 23-20 i Helsingborg arena blev OV Helsingborgs vänsternia åter bästa målskytt med sina fem mål.
– Det har gått över förväntan. Jag har kämpat så in i bomben för att komma tillbaka och tycker att det syns att jag har lagt ner arbete för att kunna komma i bra form, säger Ida Sandell.
Och 20-åringen har utnyttjat frånvaron på bästa sätt.
– Jag tycker att jag är i bättre form än innan skadan och det är superkul. Jag har suttit varenda träning och kollat och tänkt "så ska jag göra i det läget." Det känns jättebra.
I början av december (då inte Ida Sandell var med) förlorade OV mot just GT Söder på bortaplan med 22-26.
– Vi var väldigt revanschsugna. Nu gjorde vi det som vi inte gjorde då. Vi gick på mål och gick hundra procent i lägena och spelade varandra i lägen och bidrog.
Det var långt från Ida Sandells skytte som ensam fällde avgörandet. OV-damerna gick fullt i alla lägen, spelade varande i lägen och tummade inte på detaljerna. Då kom också en ny tvåpoängare.
– Vi står rätt bakåt. Vi hade koll på GT i dag. Vi visste vad vi skulle göra och det var klart och tydligt vad vi skulle göra när vi kom in till matchen, säger Ida Sandell och fortsätter:
– Att vi var så väl förberedda var en stor anledning till att vi vann.
Gå till toppen