Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Slipper straff trots att provet innehöll amfetamin

En man från Landskrona ställdes inför rätta för en rad brott, men slapp straff för det amfetamin som fanns i hans kropp.

Tingsrätten friade – och fällde mannen. (Arkivbild)Bild: Emil Langvad/TT
Den medelålders mannen erkände det mesta av åklagarens påståenden, bland annat att han rökt cannabis kvällen innan polisen tog prov på honom. Två fall av ringa stöld och två snatterier medgav han också.
Ett prov visade att mannen hade amfetamin i sin urin, men att han skulle ha använt den drogen som åklagaren påstått, varken erkände eller förnekade han.
Mannen själv påstår att han inte tagit någon narkotika dagen före provtagningen – förutom sitt metadon och sin dagliga, narkotikaklassade medicin, som han har uppgett att han har recept för.
Tingsrätten konstaterar att åklagaren inte visat hur den åtalade fått i sig amfetaminet – det kan inte uteslutas att medicinen kan vara boven i dramat. Mannen frias på den åtalspunkten.
I stället fälls han för de fem gärningar som han erkände: ringa narkotikabrott, ringa stöld och snatteri. Straffet blev böter och avgifter på tillsammans drygt 8 500 kronor.
Gå till toppen