Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vapen hittat vid mordplatsen i Rissne

En man i 30-årsåldern sköts ihjäl i Rissne centrum i Sundbyberg vid midnatt. Ett vapen har hittats vid mordplatsen, uppger polis för SVT.

Polisen har spärrat av delar av Rissne centrum där en man sköts ihjäl. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Mannen, som hittades utomhus, fördes med ambulans till sjukhus och polisen meddelade senare att han avlidit.
Under måndagsförmiddagen genomförde polisen undersökningar vid den misstänkta mordplatsen och då påträffades ett vapen som kan ha kopplingar till brottet.
– I anslutning till mordplatsen har vi hittat ett vapen som har tagits i beslag. Det utreds nu om det kan ha kopplingar till skjutningen, säger Christoffer Wedelin, chef på polisens regionala utredningssektion till SVT Nyheter.
Martin Hultberg Tarantino är gruppchef i det lokalpolisområde där Rissne ingår. Han är överraskad över det misstänkta mordet eftersom det varit lugnt i Rissne det senaste halvåret.
– Det är lite som en blixt från klar himmel, säger han.
Hultberg Tarantino beskriver stämningen i Rissne som "dämpad".
– Det är klart att folk är oroliga, men det har inte varit några uppenbara känslouttryck här, utan det är ganska lugnt, säger han.
Flera personer i området larmade polisen om att de hört skottlossning strax efter midnatt.
– Det finns lite spridda vittnesuppgifter om att en bil ska ha lämnat platsen och hur den bilen ska se ut, så det är bland annat den vi söker efter i nuläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Enligt Wedelin har flera personer hämtats in för polisförhör, men ingen har gripits för skjutningen och polisen har ingen misstänkt.
Gå till toppen