Annons

Annons

Annons

Skåne

Poliser utreder mord efter att man hittades i Kävlingeån

En man hittades livlös i Kävlingeån i höjd med Kvarngatan i Kävlinge på tisdagseftermiddagen och dödförklarades senare på sjukhus. Polisen utreder händelsen som mord och en man är anhållen.

Text

Bild: Patrick Persson

Annons

Polisen larmades klockan 15.47. Både polisen och räddningstjänsten åkte till platsen.

Det var en polispatrull som drog upp mannen ur vattnet vid en brygga. Det genomfördes hjärt- och lungräddning på mannen men han dödförklarades senare på sjukhus.

– De kommer utreda det som mord inledningsvis. För brott går inte att utesluta, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Annons

Bild: Patrick Persson

Annons

På platsen fanns även en annan man. Inledningsvis var han inte misstänkt för brott, men polisen ville ändå förhöra honom. Senare meddelade polisen att mannen gripits, misstänkt för mord.

– Vi har kunnat prata med honom inledningsvis, men inte tillräckligt bra. Han får ligga till sig i arresten så får han bli hörd vid ett senare tillfälle när han har nyktrat till, säger Calle Persson.

Senare på natten uppgav polisen att den misstänkte anhållits av jouråklagare.

Den avlidne mannen är i medelåldern, enligt polis på platsen. Calle Persson vill inte säga hur gammal den döda mannen är, då det inte är säkert att hans anhöriga är underrättade.

Hade den döda några synliga skador?

– Inte vad som nämnts. Men det kan bli en fråga för rättsmedicin.

Polisen har letat med hund i området och spärrade av ett område vid Kävlingeån, i höjd med Kvarngatan i Kävlinge. Polisens tekniker åkte också till platsen. Vid 22.30-tiden hävdes avspärrningarna.

Mannen som dog ska inte ha legat i vattnet någon längre tid. Polisens helikopter har också varit på platsen för att ta översiktsbilder av den misstänkta brottsplatsen.

Bild: Patrick Persson

Annons

Bild: Patrick Persson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan