Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Lyckad polisjakt efter misstänkt tjuv

Polispatrullens hund nosade upp misstänkt.

Det var vid ettiden natten mot torsdagen polisen fick ett samtal från en lastbilsförare som hade parkerat sitt fordon vid Milstolpen vid E6 i höjd med Glumslöv.
Föraren hade upptäckt en man stå bakom lastbilen vilket väckte misstanke. Föraren steg ur sitt fordon och närmade sig mannen som då försökte försvinna bakom en annan lastbil.
Föraren följde efter vilket inte uppskattades av den andre. Denne gick då emot föraren med ett tillhygge, möjligen en kniv, i handen.
Eftersom lastbilsföraren upplevde situationen som hotfull valde han att återvända till sin hytt för att ringa polisen.
En polispatrull med hund kom till platsen och ett sökande efter mannen inleddes. Det gick över både motorväg och järnväg och till slut kunde patrullen hitta mannen som tryckte i en buske i en villaträdgård.
Han greps misstänkt för försök till stöld men hans identitet har inte kunnat fastställas.
Natten före drabbades en annan lastbil av stöld. Föraren upptäckte på morgonen att flera hål hade skurits upp i lastbilskapellet. Bytet blev schampoflaskor men mängden eller värdet har ännu inte kunnat fastställas.
Gå till toppen