Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Glumslövs FF

Andreas Dahl klar för division 4-lag

Här är Glumslövs profilvärvning. Andreas Dahl ansluter i dubbla roller. "Han har skrivit på", säger senioransvarige Pär Sandö.

Andreas Dahl under sin tid som tränare för Kågeröd, som precis som Glumslöv åkte ur division 3 i fjol.
Nyligen lämnade Fahrudin Karisik sitt tränaruppdrag i Glumslöv efter meningsskiljaktigheter med klubbens styrelse. Några dagar innan dess blev division 4-laget, som i höstas åkte ur division 3, även av med nyckelspelaren Fredrik Gunnarson som har anslutit till Hittarp.
Nu har Glumslöv slagit två flugor i en smäll. Andreas Dahl kommer iklä sig dubbla roller.
– Han har skrivit på för oss, dels som spelare men han ska också ingå i tränarteamet. Han börjar träna på tisdag och alla övergångspapper är klara, säger Pär Sandö, senioransvarig i Glumslöv.
I fjol mötte Andreas Dahl just Glumslöv med Kågeröd, där han var huvudtränare men även gjorde tillfällig comeback på planen. 33-åringen har genom åren ådragit sig en rad hjärnskakningar och kommer spela med ett vadderat pannband.
– Det ska inte vara någon fara och om jag har förstått det rätt var det några år sedan han fick en hjärnskakning senast. Kan han inte spela ingår han enbart i tränarteamet, säger Pär Sandö.
Andreas Dahl har fyra A-landskamper på sitt cv och har ett förflutet i klubbar som HIF, Landskrona BoIS, Coventry, Nordsjälland och Hammarby.
– Han kan bidra med sin erfarenhet, han kan ge tips och idéer och har spelat på väldigt hög nivå. Han har även kontakter som kan vara bra för Glumslöv. Det är jättebra att få in en sådan person i klubben, säger Pär Sandö.
Engelsmannen Ben Tew var assisterande tränare förra säsongen men får nu huvudansvaret. Lars Hansson och Viktor Mauritz blir kvar som assisterande tränare – och får sällskap av Andreas Dahl.
Gå till toppen