Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Fabian Brunnström ska leda HHC:s hockeygymnasium

Helsingborg planerar att starta hockeygymnasium med Fabian Brunnström som instruktör. "Jag brinner för att hjälpa människor som vill bli hjälpta", säger han.

Fabian Brunnström.Bild: Sven-Erik Svensson
J18-laget håller till i division 2. Om laget lyckas kvala sig upp i division 1 till våren kommer Helsingborgs HC och Filbornaskolan att starta ett hockeygymnasium till hösten. En ansvarig instruktör är redan klar: Fabian Brunnström.
– För att gå igenom eld måste det vara roligt. Det blir min uppgift att väcka den gnistan och jag ser verkligen fram emot att jobba med killar som vill framåt. Jag brinner väldigt mycket för personlig utveckling, säger han.
Fabian Brunnström var hockeytalangen från Jonstorp som via spel i Helsingborg och Borås kom till SHL först som 22-åring. Därefter gick utvecklingen i raketfart och han gjorde fyra säsonger i NHL och AHL innan han satte punkt för sin mycket brokiga karriär i danska Rungsted för snart ett år sedan.
– Jag har min egen erfarenhet och jag har snappat upp en hel del genom åren, säger han.
Vad är nycklarna för att man ska lyfta som en ung talang?
– Bra träning och glädje. Och att man har en tränare som kan hjälpa, pusha och trycka på rätt knappar.
Sen Fabian Brunnström slutade med hockey har han jobbat som personlig tränare. Tjänsten på hockeygymnasiet blir ingen heltidssyssla.
– Snarare 20 procent, säger han. Men det passar mig ganska bra.
Den 29 januari ska Helsingborgs HC ha ett informationsmöte om det kommande hockeygymnasiet. Martin Berlin, styrelseledamot i HHC Ungdom, säger att man siktar på att ta in 10–15 ungdomar.
– Vi har fört samtal med Rögle och hoppas på förstärkning därifrån till kvalet – och att vi kan ta in några som inte kommer in på deras hockeygymnasium. Vi ser det här som en win-win för båda föreningarna.
Gå till toppen