Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Den nya tekniken ser ut att kunna förändra människors hjärnor.”

I takt med att de nya VR- och AR-teknikerna utvecklas och blir vanligare kommer vi troligtvis att uppleva en fantastisk samhällsutveckling men också en rad nya problem. Det skriver Nils von Heijne, kreativ chef på vr/ar-studion Svrvive.
Virtual reality är på väg att förändra hela branscher – däribland spel, underhållning, utbildning och medicin – men den nya tekniken ser också ut att kunna förändra människors hjärnor, på gott och ont.

Idag görs allt större satsningar inom VR där man med hjälp av ett headset upplever att man är inuti i en helt ny verklighet, skriver Nils von Heijne.Bild: John Locher
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Ny teknologi har historiskt sett nästan alltid haft både positiva och negativa samhällseffekter – samtidigt. Idag ger mobiltelefoner människor tillgång till information var de än befinner sig. Men samtidigt visar forskning att barn vars liv tidigt präglas av högintensiv mediekonsumtion ofta får koncentrationssvårigheter senare i livet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen