Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Inte en nyårshelg till med smällarkaos

Vi ska verka för en lasershow på nyårsafton, skriver två miljöpartister.

Veckorna före och veckorna efter nyår har varit en prövning för både människor och djur. Inte bara husdjur utan även vilda djur lider. Smällare är förbjudna men en del ungdomar får tag i sådana ändå. Regeringen flaggar för att det ska bli lättare att sätta upp övervakningskameror vid utsatta platser. Det skulle underlätta för Landskrona. Filmer på dem som smäller, kastar smällare genom fönster och som antastar blåljuspersonal. Efter identifiering får målsman till dessa ungdomar stå för kostnaderna för förstörelserna och böterna för att låta sina barn ha förbjudna smällare.
Blåljuspersonalens uppgift är att rädda liv och ska respekteras av alla medborgare. Regeringen borde tagit ett snabbt beslut om förbud för privatpersoner att använda fyrverkerier. Men man tänkte mer på fyrverkerifabrikanterna än på människor och djur. En del europeiska länder har tagit ett sådant beslut.
För att föregå med gott exempel ska vi jobba för att Landskrona stad vid tolvslaget fyrar av en lasershow.
Lilian Håkansson MP), ordförande miljönämnden
Elvir Mesanovic (MP), kommunalråd
Gå till toppen