Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läkare trötta på lunch i en plastlåda

Att äta sin lunch ur en plastlåda med plastbestick i lasarettets källare är under all kritik, anser läkare som saknar sin förra personalrestaurang. ”Visst kan vi stå ut med tillfälliga försämringar, men fem år är inte en övergångsperiod för mig”, säger AT-läkare Gustav Rydström.

”Man kan ju fråga sig hur all plast stämmer med Regionens miljöpolicy”, säger Elin Hoff, innan hon väljer en örtkyckling ur värmeskåpet. Gustav Rydström tar chili con carne ur värmeskåpet och råkostsallad och en ostkaka ur kylen.Bild: Sven-Erik Svensson
Sedan den förra sjukhusrestaurangen byggdes om till vårdavdelning i januari 2016 finns det en tillfällig restaurang för besökare och anställda i lasarettets källare – Matlådan. Och en låda med mat är numera just vad som erbjuds lunchgästerna. En uppvärmd portionsförpackning från Fazer, med samma mat som serveras på avdelningarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen