Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

MFF-spelaren Kingsley Sarfo anhållen misstänkt för nya våldtäkter

MFF-spelaren Kingsley Sarfo är på nytt anhållen misstänkt för sexbrott – det rör sig om fem fall av våldtäkt mot barn mot en flicka som är under 15 år.
Malmö FF:s Kingsley Sarfo är misstänkt fem fall av våldtäkt mot barn. De utsatta är två flickor.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
MFF-spelaren anhölls under onsdagen och sitter frihetsberövad.
HD har tidigare rapporterat om att samma flicka i december tilldelades ett målsägandebiträde, det misstänkta brottet hon misstänktes ha utsatts för var kontakt med flicka under 15 år i sexuellt syfte.
Brottstiden var satt till mellan 1 mars 2016 och 10 juli 2017.
Men efter några veckors utredning har misstanken skärpts till fem fall av misstänkta våldtäkter mot barn. Alla händelser ska ha skett i Stockholm och Uppsala med omnejd.
Kingsley Sarfo är sedan förra sommaren misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av en annan flicka under femton år. Under hösten anhölls och ställdes MFF-spelaren inför häktningsdomare: Men tingsrätten bedömde inte att det räckte för att häkta honom, eftersom risken att han på fri fot skulle förstöra utredningen inte ansågs tillräckligt stor.
Fotbollsspelaren erkände att han haft sex med flickan, men hävdade att det var frivilligt och att han trodde hon var äldre än 15 år.
Polisen har därefter fortsatt utreda de misstänkta brotten – och enligt uppgifter till HD har misstankarna skärpts mot Kingsley Sarfo i den delen.
Därmed är MFF-spelaren nu delgiven misstanke om sexbrott mot två personer. Åklagaren har till och med lördag på sig att besluta om han ska begära Kingsley Sarfo häktad för de nya brottsmisstankarna.
Det är oklart hur Kingsley Sarfo ställer sig till de nya anklagelserna. Han förhördes under onsdagen, och har dessutom bytt försvarsadvokat. HD har utan framgång sökt den nye försvararen.
Gå till toppen