Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Hennes berättelse tog hem första pris i Lions uppsatstävling

Vinsten bär hela vägen ut i Europa för Viktoria Ljungman.

Viktoria Ljungman kammade hem första pris i Lions uppsatstävling i Båstad. Här flankerad av de andra uppsatsskrivarna Victor Mikkelsen, Cornelia Sonne och Movitz Sturk.Bild: Michael Lundblad
Efter att ha legat på is i fyra-fem års tid valde Lions club Båstad att återuppliva sin uppsatstävling i slutet av förra året. En tävling där vinnaren förutom äran får chansen att åka ut i världen.
– Vi tänkte ta upp det här med uppsatstävlingen igen. I år var det inte så många deltagare. De var fyra stycken. De övriga som inte vinner får ett tröstpris. Tidigare om åren har det varit upp emot 35 stycken som skrivit, säger Sven Lingardsz från Lions.
Vinnaren får möjlighet att åka till ett Lionsläger på den ort han eller hon själv väljer och bor där hos en Lionsfamilj.
Uppsatserna skrivs på engelska och vinnaren i Båstad, Viktoria Ljungman, skrev om "Is technology good or bad?".
Hon var glad över att ha vunnit.
– Det blir en resa ut i Europa. Vissa platser var upptagna redan. Men det blir någonstans där jag inte varit, säger hon.
Att resa är något hon tycker mycket om.
– Jag älskar att resa och upptäcka nya saker, säger Viktoria Ljungman som går på det naturvetenskapliga programmet på Akademi Båstad gymnasium.
Andra elever som deltog var Victor Mikkelsen, Cornelia Sonne och Movitz Sturk.
Gå till toppen