Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Insändare: "Det här är allt oacceptabelt!"

Insändarskribent ryter till om de indragna toleransresorna i Höganäs.

Peter Schölander, vet du vad som händer med Höganäs kommun? Inte viktigt för barnen åka till koncentrationsläger? Det menar kommunledningen i Höganäs! Att ni inte skäms?
Alla barn måste få kunskap om Förintelsen. Därför blir det ännu viktigare att förmedla minnena och kunskapen om Förintelsen till kommande generationer. Det är det bästa vi kan göra för att hindra att något som ens liknar Förintelsen ska hända igen.
Ni sparar på allt, allt, allt:
- Elever i skolan undervisas i kalla lokaler
- Ni sparar på matens kostnader i skolan
– Ni sparar på transport till skolan
– Ni tillåter inte elever att uppleva historiska resor
Att elever får möjlighet att göra studieresor till förintelselägren och de museer som finns kvar i anslutning till olika platser och minnesmärken kan också vara ett sätt att få fördjupad kunskap om det ofattbara som på många sätt är svårt att ta till sig. Ingen skola borde avstå sådana resor på grund av bristande resurser och det ligger i allas intresse att medel skjuts till om så behövs.,,
Ni ha helt galen inställning. Det här verkar ju helt befängt. När hela samhället pratar om att vi måste lära barnen läxan och den ökade rasismen!
Sådana kunskaper hjälper våra barn. Har de förhört barnen före och efter? Vi borde lägga energin på att ta fighten mot kommunledningen.
Kommunen har i åratal arrangerat dessa toleransresor och så plötsligt är de inte viktiga längre! I dessa tider när tolerans borde vara ett ledord för alla. Helt obegripligt och extremt upprörande!

Inga-Britt Olsson

Gå till toppen