Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-spelare begärs häktad för våldtäkt mot barn

MFF-spelaren Kingsley Sarfo begärs häktad misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn.

Kingsley Sarfo.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var i onsdags som Kingsley Sarfo anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn. En flicka under femton år är målsägande, det vill säga den som enligt misstankarna utsatts för brotten. Dessa ska uteslutande ha skett i Uppsala och Stockholm med omnejd under perioden mars 2016 till juli 2017.
Sarfo hördes under fredagsmorgonen. Därefter beslutade åklagaren Ola Lavie att begära honom häktad.
– Det gäller fem fall av våldtäkt mot samma målsägande, säger han.
14.00 på fredagseftermiddagen ska Malmö tingsrätt ta ställning till om bevisen är tillräckliga för att häkta Sarfo. Om de är det kan han hållas inlåst i ytterligare två veckor. Därefter måste åklagaren antingen begära att häktningstiden förlängs eller väcka åtal.
Misstänkta kan häktas om brottet de anklagas för har minst ett års fängelse i straffskalan och finns en risk att denne flyr, försvårar utredningen eller fortsätter att begå brott. Om brottet har minst två års fängelse i straffskalan ska beslut om häktning normalt alltid prövas.
Straffet för våldtäkt mot barn, alltså att ha samlag eller motsvarande med ett barn under femton år, är lägst två år och högst sex år.
Kingsley Sarfo är sedan tidigare misstänkt för att vid tre tillfällen ha sexuellt utnyttjat en annan flicka. Även för de misstankarna begärdes han häktad i höstas. Tingsrätten bedömde då att det förelåg sannolika skäl för att han begått brott i två fall, men ansåg att risken för att han skulle förstöra utredningen inte var tillräckligt stor för att häkta honom.
Malmö FF har meddelat att Kingsley Sarfo är avstängd.
Gå till toppen