Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Tre olyckor på Hallandsåsen – E6 öppen igen

En kollision med flera fordon, däribland en lastbil, inträffade på E6 på Hallandsåsen klockan 13.17 på lördagen. Strax därefter inträffade det ytterligare två olyckor på åsen. Det råder besvärligt väglag på platsen. Vägen var avstängd i norrgående, men öppnade vid 15-tiden.

Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
– Det ser ut att handla om två olyckor just nu, en i varje körriktning. Båda olyckorna skedde uppe på åsen, sa Calle Persson på polisens ledningscentral vid 14-tiden.
Den första olyckan inträffade i södergående riktning, just söder om avfarten till Rasta på Hallandsåsen. Enligt uppgifter från Trafikverket rör det sig om en singelolycka.
I den andra olyckan, i norrgående riktning, var två personbilar och en lastbil inblandade enligt uppgift.
Norrgående körfält stängdes av strax efter klockan 14 för att underlätta bärgningsarbetet.
Väglaget ska vara besvärligt på platsen och framkomligheten är starkt begränsad, enligt Trafikverket. Ett körfält är stängt i södergående riktning.
Strax efter klockan 14 kom uppgifter om en tredje olycka, den här gången vid Östra Karup i södergående riktning. Här är det oklart hur många fordon som var inblandade. Vid 15-tiden var det åter full framkomlighet efter den olyckan, rapporterade Trafikverket.
Gå till toppen