Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Findus

Uppgörelse klar om Findusanläggningen i Bjuv

Det blir en fortsättning i Findus anläggning i Bjuv. Findus och Foodhills har nått en överenskommelse. Vad den innebär ska presenteras under tisdagen.

Våren 2016 varslades mer än 400 personer om uppsägning på Findus i Bjuv. Företaget ville sänka sina kostnader genom att förlägga produktionen utomlands.Bild: Björn Lindgren/TT
Läs mer: Findusfabrikens nedläggning öppnar möjligheter för kommun och industri
Kommunstyrelseordförande Anders Månsson (S) i Bjuv var inte helt överraskad av måndagens besked.
– Jag har ju förstått och fått signaler att något bra är på väg. Jag är glad att det kommit så här långt. Hade jag nära till tårarna när beslutet om nedläggningen kom, så har jag det nu också. Det är oerhört viktigt att det blir liv på området, säger han.
Men det har tagit tid. Så sent som i november fick Findus Nordens vd, Peter Odemark, svara på frågor från näringsminister Mikael Damberg (S) om varför affären tog så lång tid att genomföra.
Foodhills presenterade sina planer redan i april förra året. Företaget vill skapa en industripark med inriktning på livsmedelsproduktion. Tanken har varit att satsa på innovativ tillverkning. Foodhills backas bland annat av resursstarka Backahill AB.
Förhoppningen är att industriparken ska ge jobb till lika många nya jobb som försvann när Findus lämnade. Drygt 400 berördes av nedläggningen.
Läs mer: Findusfabrikens nedläggning öppnar möjligheter för kommun och industri
Uppgörelsen kommer att presenteras vid en presskonferens under tisdagen i närvaro av bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), Bengt Persson, ordförande i Foodhills AB och Anders Nelson, vd i Backahill.
Findus presstjänst vill inte lämna några uppgifter om innebörden av uppgörelsen, utan hänvisar till presskonferensen.
Foodhills är också sparsamma med kommentarer.
– Det blir dock inga tråkiga nyheter, säger Lars Höök, presskontakt för Foodhills.
Gå till toppen