Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Nu ska Splendor plant ta nästa steg – planerar nybygge på 1 700 kvadratmeter

Det krävs mer kylutrymme för att kunna leverera bättre kvalité och ha en jämnare årssysselsättning. Nu jobbar Splendor Plant för en ny lagerbyggnad som ska stå klar i oktober.

Splenor Plants vd Nils Andersen.Bild: Niklas Gustavsson
Splendor Plant har tidigare hyrt kylutrymme externt. Framöver är tanken att företaget ska förvara alla växter i egna lokaler.
– Bygget är en kombination av tillväxt och att vi plockar hem plantorna så vi har allt på samma ställe, eftersom det gör det lättare, säger företagets vd Nils Andersen.
Han har sökt bygglov för en 1 764 kvadratmeter lokal. Anledningen till att kylutrymme behövs är för att skydda växterna från skador under vinterhalvåret.
– Men det handlar också om att kunna arbeta en större del av året, det är ju delvis ett säsongsbundet jobb. Med hjälp av en kyl kan vi få en jämnare årssysselsättning, säger han och fortsätter:
– Och när man har kunder i Norrland är det viktigt att man inte skickar växter som börjat slå ut här nere och så kommer de dit upp där det fortfarande är nattfrost.
I nuläget disponerar företaget 3 000 kubikmeter kylutrymme och Nils Andersen räknar med att de får tillgång till 6 000 när bygget är klart. I lokalen ska det också finnas plats för en maskinhall.
– Går bygglovsprocessen som planerat ska lagerbyggnaden stå klar i början av oktober.
Gå till toppen