Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippanbygden trefaldigt nominerad till ”Skånes bästa”

Söderåsens matmarknad, Bruksspelet och Klåveröds vandrarhem och kafé är alla nominerade i Magasinets Skånes pris ”Skånes bästa 2017”. Vinnarna utses på en gala den 26 februari.

När Magasinet Skåne listar skånska pärlor får Klippan med omnejd nomineringar i tre kategorier.
Söderåsens matmarknad nomineras i kategorin Årets evenemang.
– Det känns himla roligt, säger Elisabeth Hansson som till vardags driver Bjärhus Gårdsbutik och är ordförande i den ideella föreningen Smaker från Söderåsen som står bakom marknaden.
Söderåsens matmarknad visar upp lokalt mathantverk och brukar dra flera hundra personer när den arrangeras en gång om året.Bild: Tobias Andersson
Söderåsens matmarknad hålls i Skäralid framåt höstkanten varje år. Cirka 25 lokala livsmedelsproducenter deltar och som besökare får man bland annat smaka på mat och träffa hantverkare.
Matmarknaden startade för sju år sedan och det är första gången som den nomineras till Skånes bästa-pris.
– Det händer så mycket runt om i Skåne så det är kul att de uppmärksammar oss. Det är ett sätt för både marknaden och Söderåsen att nå ut till hela Skåne, säger Elisabeth Hansson.
I Klåveröd, som ligger i Svalövs kommun på Söderåsen mellan Kågeröd, Stenestad och Ljungbyhed, finns Klåveröds Vandrarhem och Kafé som också är nominerat till pris, fast i kategorin Årets övernattning.
Förra årets Bruksspel hette "Högt Flygande planer". Här är skådespelarna Andreas Eldeen och Thérèse Andersson Lewis som spelar Sveriges första kvinnliga flygare Elsa Andersson.Bild: Niklas Gustavsson
Även musikalen Bruksspelet, som spelats i Klippan varje sommar sedan 2013, har chans att vinna pris i kategorin Årets kultur. För Bruksspelet är det också första gången man blir nominerad till Skånepriset.
Heléne Lindquist som startade och leder musikalprojektet summerar glädjen:
– Det är helt otroligt, galet, magiskt... alla superlativ man kan tänka sig. Vi är otroligt smickrade och väldigt glada och överraskade, säger hon.
Vinnarna presenteras på ”Skånes bästa”-galan som hålls den 26 februari på Mötesplats Tejarp i Klågerup utanför Staffanstorp.
Under galan utses, förutom vinnare i elva kategorier, även Årets bästa skåning där valet står mellan sångerskan Jill Johnsson, komikern Kalle Lind och ryttaren Peder Fredricson.
Gå till toppen