Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Ny stjärna på udda instrument ger konsert i Helsingborg

Solistprisvinnaren Sebastian Stevensson spelar på Dunkers på söndag.

Sebastian Stevensson.
En av de nya svenska musikerstjärnorna, Sebastian Stevensson, gästar Dunkers kulturhus på söndag 11 februari.
Han ger då en konsert, Fokus på fagott, tillsammans med pianisten Asuka Nakamura.
Sebastian Stevensson har valt att spela på det lite udda soloinstrumentet fagott. Han vann 2016 den största svenska solisttävlingen och turnén han är ute på ingår i själva vinsten.
Sebastian Stevensson vann Solistpriset ”för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter.”
Han började spela klarinett innan han som 10-åring bytte till fagott. Sebastian Stevensson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har arbetat på Norska Operan och som solofagottist i Danmarks Radios Symfoniorkester, där han sedan 2012 har en fast plats. Under 2015 var Stevensson solofagottist i Münchner Philharmoniker under Valerij Gergijev. Han har även lett mästarkurser för musikhögskolestudenter i Stockholm och Mannheim.
Per Nyrén inleder med en konsertintroduktion klockan 14.15 då han samatalar med Sebastian Stevensson. Konserten börjar klockan 15.
Gå till toppen