Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Doldisen är ett nytt EVS-vapen i jakten på guld

Engelholm har tre raka SM-guld, men tack vare en ny doldis i ledarstaben ska laget och klubben bli ännu bättre.

Joakim Svensson är en doldis i Engelholms ledarstab, men alla är överens om att han kan göra mästarklubben ännu vassare.
Ibland sitter han med på bänken, men annars jobbar han mest i bakgrunden och det taktiska lägger han sig naturligtvis inte i. Men Joakim Svensson har ändå en tung roll i EVS och här har ni lagets okända kort i jakten på ännu ett SM-guld.
– Han kommer hela tiden med bra och positiva grejor och jag tycker att han tillför jättemycket, säger till exempel passaren Fanny Andersson om doldisen i mästarklubbens ledarstab.
Joakim Svensson är infödd ängelholmare, han har spelat basket och fotboll och han har varit Röglesupporter i hela sitt liv.
– Jo, jag har följt laget i 40 år och jag har säsongskort till hemmamatcherna. Men volleyboll? Nä, det har jag aldrig sysslat med.
Inte förrän nu, alltså. Joakim kallades in redan under slutet av den förra säsongen, när EVS ville testa ett nytt grepp för att utveckla laget ännu mer – och entrén gav precis det lyft alla var ute efter. Han jobbar som vd för ett företag i Helsingborg och han har 25 års erfarenhet som chef och arbetsledare, bland annat inom försvarsmakten.
– Jag har alltid varit intresserad av att utveckla individen, men också av att bygga team och det var väl därför de kontaktade mig. Eftersom jag är här från stan ser jag det som en härlig chans att få vara med och hjälpa till, som en liten bricka i det stora spelet.
Det är svårt att sätta en etikett på den nye EVS-aren. Joakim Svensson säger själv att "idrottspsykolog" är helt fel ord och han vill inte heller kallas för "mental coach".
– Det är väl inte så viktigt vad jag kallas, men jag ser mig själv som en koordinator och jag ska hjälpa till att få ut så mycket som möjligt av tjejerna. Eftersom jag kommer utifrån kan det vara en fördel, annars är det lätt att låsa sig i volleybolldetaljer, men jag ställer lite annorlunda frågor.
Tränaren Per-Anders Sääf sköter givetvis alla taktiska upplägg, men Joakim Svensson sitter gärna med på bänken, för att få en bild av hur spelarna reagerar i olika situationer. Sedan görs mycket av hans jobb genom olika spelarmöten, i samband med träningar.
– Då snackar vi om hur vi ska tänka och om vad vi ska fokusera på, berättar Fanny Andersson. Dessutom vet Joakim hur vi ska förbereda oss på bästa sätt och det är extra viktigt när vi har perioder med mycket matcher.
Sääf gör också tummen upp och han ser sin nya medarbetare som ett perfekt bollplank.
– Vi snackar mycket och han är väldigt proffsig. Dessutom är det bra att han tar en massa diskussioner med tjejerna, det är ett sätt att avlasta mig som tränare.
Gå till toppen