Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Fullt utvecklad brand i verkstadslokal i Kävlinge

18 enheter från räddningstjänsten arbetade under hela natten med att bekämpa branden i Västra Karaby, Kävlinge. Först under morgontimmarna blev elden under kontroll. Men det finns ännu gasflaskor som kan explodera.

— Branden har nu låg intensitet, det finns inte länge någon spridningsrisk, men det finns gasflaskor som vi inte riktigt har koll på, säger Gustaf Sandell, inre befäl räddningstjänsten Syd.
Det rörs sig framför allt om en acetylentub som räddningstjänsten vill skjuta sönder.
— Lyckas vi med det kan de evakuerade grannarna återvända till sina hem under dagen. Om inte kommer det att dröja till imorgon innan det är säkert, säger Gustaf Sandell, inre befäl räddningstjänsten Syd.
Polisen har evakuerat ett tiotal grannar till en närbelägen granne. Kvar i de närbelägna husen finns några husdjur som räddningstjänsten ser till under tiden.
Bild: Patrick Persson
Klockan 03.20 kom det första larmet om en brand i en verkstadslokal på Lyckans väg i Västra Karaby, Kävlinge. En verkstadsbyggnad men både containrar, bilar och andra byggnader runt omkring.
– Verkstadsbyggnaden är övertänd och flera gasflaskor ska finnas där inne som vi förmodar har smällt. Det har hörts smällar från byggnaden, sade Gustaf Sandell, inre befäl räddningstjänsten Syd, tidigare under natten.
Från verkstaden ska det ha varit omkring 20 meter till närmaste byggnad. Räddningstjänsten har beslutat och även fått hjälp från polisen att utrymma ett tiotal byggnader med omkring 10-15 boende.
Bild: Patrick Persson
– Vi kan inte gå in i byggnaden och släcka på grund av risken med gasflaskorna. Istället skyddar vi intilliggande byggnader.
Under släckningsarbetet föll ett gnistregn från den övertända byggnaden mot det närmaste bostadshuset. För att skydda detta hus hade räddningstjänsten lagt på vatten.
Bild: Patrick Persson
– Vi vet i nuläget inte hur branden startat men det var en granne som upptäckte det och ringde in, säger Gustaf Sandell.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Räddningstjänstens bedömning är att verkstadsbyggnaden inte kommer gå att rädda. 18 enheter från Löddeköpinge, Kävlinge, Lund, Eslöv, Lomma, Staffanstorp, Svalöv, Burlöv, Malmö och Lund arbetade under natten och morgonen med att bekämpa branden.
Gå till toppen