Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: ”Sverige har lika mycket att lära om särskilt utsatta områden av befolkningen i låginkomstländer, som de har att lära av oss.”

Om Sverige låter en större del av landets internationella bistånd gå till hållbar stadsutveckling och slumområden, kan det ge viktiga lärdomar på hemmaplan. Det skriver Elin Andersdotter Fabre vid tankesmedjan Global Utmaning. Just nu deltar hon i den internationella konferensen World Urban Forum i Malaysia.

Hållbar stadsutveckling är synonymt med en hållbar global utveckling. Det är i städerna fattigdom, hunger och klimatförändringar kan bekämpas, skriver Elin Andersdotter Fabre.
Idag lever mer än hälften av världens befolkning i städer och FN uppskattar att den andelen har stigit till två tredjedelar år 2050. Det är 2,5 miljarder fler människor. För att tillgodose de behov som uppstår behöver det byggas lika mycket stad under de kommande 30 åren som har byggts i hela mänsklighetens historia. Det kommer huvudsakligen att ske i Afrika söder om Sahara, där redan stora städer förväntas växa med flera 100 procent.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen