Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgsforskare ger ut handbok mot desinformation

Att Sverige tänker invadera Ryssland från Gotland är ett av runt tjugo svenska exempel på desinformation som ett forskarteam på Campus Helsingborg identifierat. Inför valet får alla myndigheter deras handbok.

Under nästan ett år har forskare och forskarassistenter på strategisk kommunikation jobbat med att gruppera exempel på desinformation. Senare i år kommer handboken som Henrik Agardh-Twetman, James Pamment, Howard Nothhaft och Alicia Fjällhed ligger bakom.Bild: Sandra Henningsson
Falska hemsidor, kapade konton och bottar [datorprogram] som får snurr på falska twittermeddelanden är bara några av alla gropar man kan falla i. På Campus Helsingborg har ett forskarteam på fyra personer under snart ett år studerat runt 1 000 exempel på informationspåverkan från hela världen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen