Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man skjuten på Elineberg

En man blev skadad vid en skottlossning i Helsingborg under måndagskvällen. Mannen fördes i ambulans till sjukhus. Vittnen berättar att ett flertal skott hördes på platsen.

Polisen fick larmet klockan 21.43. Skottlossningen ska ha ägt rum vid Domaregatan. När polisen åkte dit hittades en skottskadad man i 20-årsåldern i närheten.
Bild: Patrick Persson
Ambulans skickades då fram till den skottskadade mannen, som var vid medvetande efter att han blivit skjuten.
– De har pratat med honom på platsen, sa Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral, strax efter klockan 22.
Senare kunde polisen även förhöra mannen på sjukhuset.
Läs också Lista: Skjutningar i Helsingborg 2017–2018
Vid midnatt var polisens tekniker på plats vid brottsplatsen. Även vapenhund skickades dit för att söka efter spår från skottlossningen.
Bild: Lennart Kolmodin
– Det har varit andra personer på plats och några var kvar när polisen kom dit och vi tror de varit fler, förutom gärningsmännen, som inte var kvar. Vi ska försöka prata med de som varit på plats och få reda på hur det gått till.
Senare meddelade polisen att två personer ”som tros ha befunnit sig på platsen” har hämtats in till förhör. De är dock inte misstänkta för något brott, enligt polisen.
- Vad jag förstått så är de vittnen. Om de förhörts och vad som sagts vet jag inte, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl hos polisen.
Under natten så har inga gärningspersoner gripits.
Polisen har spärrat av ett större område – bland annat ett grönområde i närheten av där den skadade mannen hittades.Bild: Patrick Persson
Flera personer som bor i området berättar för HD att minst sex skott hörts.
Exakt var skottlossningen skett var vid 23.30-tiden inte helt klarlagt. Men förmodligen i närheten av där mannen hittades.
– De håller på att reda ut det just nu, bland annat med hjälp av tekniker, säger Calle Persson.
Efter skottlossningen spärrade polisen av akutmottagningen vid Helsingborgs lasarett.
– Det är för att personalen där ska få arbeta ifred, säger Calle Persson.
Bild: Patrick Persson
Har det varit oroligt där?
– Nej, det har det inte varit, men det hade kanske kunnat bli om vi inte hade spärrat av.
Polis på plats var även utrustade med kulsprutepistol.
– Det har de fattat beslut om med tanke på vad som hänt, att någon skjutit den här mannen. Det betyder att en gärningsman med skjutvapen eventuellt befinner sig i Helsingborgsområdet, säger Calle Persson.
Gå till toppen