Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Oviss framtid för tränaren – både i ÖVK och blågult

Den här veckan ska ÖVK och tränaren Jonas Svantesson börja snacka framtid. "Jag fortsätter gärna", säger Jonas själv.

Jonas Svantesson är inne på sin 17:e säsong i Örkelljunga men i slutet av april går det nuvarande avtalet som tränare ut.
Slutspelet närmar sig, men samtidigt går Jonas Svantesson och funderar på sin framtid. Ska han fortsätta jobba med damlandslaget – och blir det ännu en säsong i Örkelljunga?
– Jag vet inte, svarar Jonas. Mitt nuvarande avtal med ÖVK går ut den siste april, men vi ska ha en första sittning den här veckan, för att börja snacka om framtiden.
46-årige Svantesson är inne på upploppet av sin 17:e säsong i Örkelljunga, efter sju år som spelare har han snart gjort tio säsonger som tränare, och vi fattar ganska snabbt att han gärna kör vidare.
– Jo, det är klart att mitt hjärta klappar extra tungt för den här klubben, efter alla år. Så om ÖVK vill ha mig kvar, och om jag känner att vi kan och vill utvecklas åt rätt håll, så fortsätter jag gärna. Min ambition är absolut att fortsätta som volleybolltränare.
Samtidigt ser Jonas Svantesson gärna också en ny runda som tränare för det svenska damlandslaget, där han de senaste åren jobbat som förbundskaptenernas närmaste man. Guillermo Gallardo är klar som ansvarig för Isabelle Haak och de andra blågula lirarna även framöver, men Jonas väntar på ett definitivt besked.
– De vill gärna att jag fortsätter, men ingenting är spikat och vi vet ju inte riktigt vilka förutsättningar som gäller. Först måste jag kanske ha klart med vilken klubb jag ska jobba i, innan jag kan bestämma något med förbundet. Den här säsongen blir det ju lite fler dagar med landslaget.
Allra först och främst handlar det förstås om att slutföra den här säsongen och efter två raka 0–3-förluster (mot de två topplagen Linköping och Hylte/Halmstad) väntar nytt Skånederby redan under tisdagskvällen, borta mot Lund.
– Det såg trots allt bättre ut mot Hylte, än mot Linköping, och det känns fortfarande som om vi är på rätt väg. Fast det gjorde ont att få stryk nu senast, framförallt när en gammal kompis står på andra sidan, säger Svantesson om fighten mot Hylte/Halmstad-tränaren Per-Erik Dahlqvist.
ÖVK har haft en massa strul med skador och sjukdomar den senaste tiden, men nu är i alla fall Marcos Galiotos, Hampus Brink och Patrik Ödvall tillgängliga. Mot Hylte/Halmstad fick dock Emil Carlsson starta som passare och det kan mycket väl bli så även mot Lund.
– Emil har varit bra, inte minst när vi mötte Gentofte, så han förtjänade den här chansen. Och det är bara bra att vi har konkurrens om platserna, så att vi kan gå runt på mycket folk.
Gå till toppen