Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Tredje person häktad för Bårslövsmordet – är tidigare ostraffad

En 20-årig man häktades i fredags som misstänkt för mordet på den 20-åring som sköts till döds utanför idrottsplatsen i Bårslöv i höstas. Sammanlagt sitter nu tre män häktade för dådet – och åklagaren är hoppfull om att det ska klaras upp.

20-åringen som nu häktats är skäligen misstänkt, alltså den lägre graden av misstanke. Han är tidigare helt ostraffad, med undantag för en hastighetsöverträdelse. Vilken relation, om någon, han har till den mördade eller den 22- respektive 35-åring som sedan tidigare sitter häktade, vill kammaråklagare Per-Axel Rosén Beck inte säga.
– Jag kan inte berätta någonting, utredningen är inne i ett väldigt känsligt läge nu och det har lett till att en tredje person häktades. Hur länge han figurerat i utredningen och i vilken roll vill jag inte kommentera.
Det var på kvällen den 31 oktober som den nu mördade 20-åringen sköts ihjäl utanför idrottsplatsen i Bårslöv. Enligt uppgifter till HD ska han ha kallats till platsen för att hjälpa till att lösa en konflikt.
Snart riktades misstankar mot två män, nu 22 och 35 år gamla. Åklagaren tror att de utfört mordet, och har också riktat misstankar mot männens flickvänner för grovt skyddande av brottsling. Till skillnad mot den i fredags häktade 20-åringen syns männen i brottsregistret.
– 22-åringen är dömd vid ett par olika tillfällen, men inte för något anmärkningsvärt. Men det finns ett våldsbrott på honom ett antal år tillbaka. 35-åringen får man väl säga är välkänd för rättsväsendet, både gällande våldsbrott och annat, säger Per-Axel Rosén Beck.
Kan det komma att bli fler misstänkta för mordet?
– Det är ingen uppfattning som jag kan gå ut med.
På onsdag går häktningstiden för de två äldre misstänkta ut.
– Om inget oförutsett inträffar kommer jag att begära ytterligare tid i häktet för dem, säger Per-Axel Rosén Beck.
Läs alla artiklar om: 20-åring mördad i Bårslöv
Gå till toppen