Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Campus Helsingborg

Bygg-vd tar plats i Campus Helsingborgs styrelse

En byggmästare ska slå en bro mellan universitetets byggnadsingenjörer och branschen. På fredag intar Byggmästarns vd Carin Stoeckmann en av de två näringslivsstolarna hos styrelsen för Campus Helsingborg. Hon ser redan förbättringsområden.

– Campus behöver hämta mer kunskap från företag som är aktiva idag och studenterna behöver hitta fler företag för praktik och exjobb. Jag är inte bara engagerad i byggbranschen utan i svenskt näringsliv i stort. Där tror jag att jag kan bidra med näringslivsperspektivet – som en bro, säger Carin Stoeckmann.
Själv har hon läst sin magisterexamen i marknadsföring i Trollhättan och Lund. Campus Helsingborg är viktigt för stan, både för för kompetensförsörjningen och för tonläget i staden, anser hon.
– Man får en stämning i staden av att ha Campus på plats. Det blir naturligt att hitta samverkan och prova saker gemensamt. Närheten mellan studenter och näringsliv får stan att blomma upp och bli mer innovativ.
Carin Stoeckmann vid ett bygge av hyresrätter för Helsingborgshem 2013. Nu vill hon ge Campus studenter större närhet till branschen.Bild: BJÖRN LINDGREN / TT
Att valet föll på Carin Stoeckmann beror på hennes engagemang även utanför det egna företaget Byggmästarn, förklarar Campus rektor Annika Olsson. Stoeckmann blir en av de två näringslivsrepresentanterna och ersätter HD:s förre VD Pontus Bodelsson. Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson har den andra näringslivsplatsen.
– Jag vill ha någon som är aktiv i näringslivet i Helsingborg. Carin Stockman har visat intresse för högskolan och är aktiv i flera branschorganisationer som kopplar till en av våra utbildningar – byggnadsingenjörerna, säger Campus rektor Annika Olsson.
Rektor ser gärna att styrelseposterna går runt inom olika branscher, som på något sätt anknyter till Campus utbildningar. På fredag har den nya styrelsen sitt första möte.
– Carin Stoeckmann är en kvinnlig förebild i en mansdominerad bransch, men hon är inte vald för att hon är kvinna utan för att hon har ett intresse, säger Annika Olsson.
Läs mer: Hon är Sveriges största kvinnliga företagare
Läs mer: Far och dotter blir Årets företagare i Helsingborg
Fakta

Campus Helsingborgs styrelse

Ledamöter i styrelsen

•Bo Ahrén, ordförande, vicerektor för samverkan vid Lunds universitet

•Annika Olsson, rektor Campus Helsingborg

•Ann-Kristin Wallengren, prodekan, Humanistiska och teologiska fakulteterna

•Elsa Trolle Önnerfors, vicedekan, Juridiska fakulteten

•Annika Mårtensson, prorektor, Lunds Tekniska Högskola

•Erik Renström, dekan, Medicinska fakulteten

•Christofer Edling, dekan, Samhällsvetenskapliga fakulteten

•James Pamment, prefekt, Institutionen för strategisk kommunikation

•Annette Svingstedt, prefekt, Institutionen för service management och tjänstevetenskap

•Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg

•Carin Stoeckmann, VD Byggmästar'n i Skåne

•Tre studentrepresentanter

Läs alla artiklar om: Campus Helsingborg
Gå till toppen