Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

"Homeland"-stjärna lyfte flyktingfrågan

Mandy Patinkin vid ceremonin på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.Bild: Willy Sanjuan/AP/TT
Skådespelaren Mandy Patinkin – mest känd som Saul i tv-serien "Homeland" – har belönats med en stjärna på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.
Vid ceremonin höll han ett brandtal och krävde respekt och värdighet för flyktingar. Han hade tagit med sig en irakisk flykting och sade till publiken:
– Jag vill att ni ska tänka på dessa människor, som är de mest utsatta bland oss i hela världen och som behöver vår uppmärksamhet, mer uppmärksamhet är ni kan föreställa er, så att de kan ha ett bra liv och låta sina barn växa upp i en hälsosam, inte krigsdrabbad miljö och leva och blomstra.
Den Emmy- och Tonybelönade skådespelaren säger att han känner sig privilegierad att vara en röst för "dem som inte har någon röst, de flyktingar som lider".
– Jag tycker att hela världen borde göra mer. Det här är människor. Ta hand om dina grannar som du skulle ta hand om dig själv, säger han.
Gå till toppen