Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Polisen rekommenderar att Netanyahu åtalas

Polisen i Israel tillstyrker att premiärminister Benjamin Netanyahu åtalas för korruption. Arkivbild.Bild: Ronen Zvulun/AP/TT
Israeliska polisen har tillstyrkt att åtal väcks mot premiärminister Benjamin Netanyahu i två fall av misstänkt korruption. Netanyahu gick i svaromål i ett tv-tal och sade att anklagelserna saknar grund och att han även fortsättningsvis kommer att leda landet på "ett ansvarsfullt sätt".
Den ena korruptionsutredningen handlar om gåvor för tiotusentals dollar som Netanyahu och hans familj anklagas för att ha tagit emot i utbyte mot tjänster från förmögna vänner och affärsmän, däribland en Hollywoodproducent.
I det andra fallet är Netanyahu misstänkt för att ha försökt göra upp med chefredaktören för en av Israels största tidningar, Yediot Aharonot. I utbyte mot en mer positiv bevakning skulle premiärministern lägga krokben för en av tidningens huvudkonkurrenter.
Gå till toppen