Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Sällsynt Muminmugg såld – för 85 000 kronor

De färgglada muggarna med motiv från Tove Janssons sagovärld finns i många svenska hem. Men att vissa av muggarna är riktiga dyrgripar är okänt för många. Nyligen såldes en sällsynt mugg på Tradera – för 84 900 kronor.

Den sällsynta muggen som såldes för 84 900 kronor.Bild: Privat
Har du en gul Muminmugg med julmotiv från Fazer-serien som släpptes 2004 hemma? Grattis, då kan du sälja den med en rejäl vinst.
Kollektionen muggar som tillverkades i samarbete med Fazer kafé för 14 år sedan har nämligen blivit en av de mest populära hos samlare. Muggen tillverkades bara i 400 exemplar och varje mugg är numrerad undertill.
Köparen är en norsk kvinna som samlar på Muminmuggar.Bild: Privat
I oktober såldes en sådan mugg på Tradera för 78 900 kronor – men nu är det rekordet slaget. När en säljare i Haparanda lade ut sin mugg på Tradera skenade priset snabbt i höjden. Köparen är en norsk kvinna som samlar på Muminmuggar.
”Detta är ju Rolls Roysen bland Muminmuggarna”, säger hon i ett pressmeddelande.
Muminmuggarna tillverkas av det finska porslinsmärket Arabia och många av de äldre muggarna från 90-talet har blivit populära på andrahandsmarknaden. Varje år utkommer nya motiv och dessutom tillverkas då och då säsongsmuggar i begränsade upplagor.
Gå till toppen