Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Betydelselös förlust för HHC

Hockeyettan Södra Vår
Hanhals 5
HHC 2
Marc Riviere, född 2000, spelade hela matchen för sitt HHC i den betydelselösa matchen mot Hanhals.Bild: PETTER ARVIDSON
Helsingborgs match mot Hanhals betydde ingenting för serietabellen.
På sex minuter i den andra perioden gick Hanhals från 0–0 till 3–0. 57 sekunder in i den tredje perioden reducerade HHC:s Rasmus Rosenqvist i powerplay, men Hanhals svarade med 4–1 bara minuten senare.
August Carlssons 4–2 gav visst hopp, men efter att HHC fått lagstraff efter för många spelare på isen fastställde istället Hanhals slutresultatet till 5–2.
– Jag tycker inte att det är schysst mot Arvid Stenmark i målet som får stå helt ensam. Även om matchen inte betyder något kan man begära mer tycker jag, säger HHC-tränare Tim Brithén.
I och med att Tranås och Tyringe spelade oavgjort klarade sig Tyringe. Ett resultat som innebär att lördagens motståndare Grästorp inte har något att spela för när västgötarna gästar Olympiarinken.
I och med transfer-deadline är innan säsongens sista match riskerar HHC att tappa spelare till den matchen.
– Det är helt horribelt system och vi kan bli av med hava laget om det vill sig riktigt illa.
Tror du att det händer något?
– Det lär det göra. Säsongen pågår till april och vi är färdiga i mitten av februari. Klart killarna vill spela längre. Systemet är ju helt skevt, säger Tim Brithén.
Du får snöra på dig skridskorna?
– Ja, varför inte så har man spelat en match varje årtionde. Man hittar alltid något positivt, säger Brithén med ett skratt.
På plussidan? Marc Riviere, född 2000 och Andreas Dahlstrand född 1999 spelade hela matchen.
Gå till toppen