Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Fyllefärden hem gav fängelsestraff

Beslutet att köra hem själv efter en spritfylld afton i Billeberga ledde inte bara till en månads fängelse. Den medelålders mannen förlorade också både körkort och jobb.

Det var i slutet av augusti i fjol som en medelålders man var på besök hos en bekant i Billeberga. Tillsammans drack vännerna en hel del vodka innan det blev dags för hemfärd.
Den gästande mannen, som är hemmahörande på annan ort i Skåne, ringde efter sin fru och bad henne komma och hämta honom. Hustrun var dock inte intresserad av en sådan bilfärd, varför mannen fattade beslutet att köra hem själv.
Efter ett antal kilometer stoppades färden av polis som noterade att mannen körde ett par kilometer för fort på en 40-sträcka. Prover på mannens utandningsluft visade då runt 1,04 milligram alkohol per liter.
Vidare saknade mannen också bilbälte. Den medelålders bilföraren erkänner alla tre brotten.
Med hänsyn till den höga alkoholhalten finner Lunds tingsrätt att brottet måste betraktas som grovt. Mannen döms därför till en månads fängelse.
Efter händelsen fick mannen sitt körkort indraget. Han blev också av med sin arbete, då detta krävde körkortsbehörighet.
Tingsrätten noterar att mannen inte tidigare finns i belastningsregistret. Vis av skadan har han nu också låtit installera ett alkolås i sin bil inför den dag han får tillbaka sitt körkort.
Gå till toppen