Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helsingborgaren Martin Jake Freij släpper nytt

Dessutom är det klart med en konsert på Rockbåten. "Det har aldrig varit så roligt som det är nu", säger Martin Jake Freij.

Martin Jake Freij släpper nya "We are the world".Bild: Johanna Andersson
I dag, 14 februari. släpper Helsingborgsmusikern och låtskrivaren Martin Jake Freij sin nya låt "We are the world".
En titel som onekligen känns bekant.
– Haha, ja, jag vet. Men det bara blev så. Låten var tänkt till Melodifestivalen från början. Jag hade kontakt med Christer Björkman på mejl, vi bokade en tid för ett möte men sen rann det ut i sanden. I stället gjorde jag om den version som jag hade gjort till Mellon, och då funkade den som jag ville, säger Martin Jake Freij.
Och det är ingen tillfällighet att "We are the world" släpps en 14 januari, på Alla hjärtans dag.
– Huvudbudskapet handlar om det som sker i världen. Hur vi ser på andra människor och andra kulturer. Och vad som händer när världen smälter samman. I det stora perspektivet är vi alla väldigt lika varandra. Det är vad jag vill säga med låten.
Martin Jake Freij lärde sig spela gitarr som tolvåring och startade nästan direkt med att skriva egna låtar. Han har turnerat i hela Sverige med coverband och var även med i gruppen Daddy Frizz.
Men för ungefär tio år sedan pausade han musiken.
– Det blev ett riktigt stopp. Jag var inne i nån slags livskris. Det jag skrev kändes inte bra och det var inte roligt att spela, säger Martin Jake Freij.
Men nu är energin tillbaka och Martin Jake Freij skriver och ger ut musik igen.
– Det var som om allting lossnade för några år sedan. Jag mådde bättre och musiken lät bättre. Det blev roligt att spela igen. Det har faktiskt aldrig varit så roligt som det är nu, säger Martin Jake Freij.
– Jag känner att jag utvecklas. Nu gör jag nästan allting själv. Skriver, spelar in, spelar de flesta instrumenten själv. Och jag gör videor. Ibland får jag lite hjälp av min bror Marcus. Jag gillar hela processen med skapandet.
Den 3 mars är det releasegig på Rockbåten och då dyker Martin Jake Freij upp med ett helt band på scen.
– Ja, det blir med basisten Göran Forssén, trummisen Håkan Nelson och Mikael Svensson på keyboards. Det ska bli riktigt kul, säger Martin Jake Freij.
Inbokat är även ett gig på Drop Inn i Köpenhamn 12 april.
Gå till toppen