Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

På jakt efter jättepandorna i Kina – Magnus Mårtensson föreläser i Munka Ljungby

Torsdagen den 15 februari kommer Magnus Mårtensson från Hässleholm till biblioteket på Munka folkhögskola med en föreläsning om Kina.

Programmet har titeln "Kina – det spektakulära landet" och handlar om Magnus Mårtenssons resa i Sichuanprovinsen.
Utgångspunkt är den, med kinesiska mått, lilla staden Cengdu med sina 14 miljoner invånare. Ett område som inte är så välkänt av västerlänningar.
Målet för Magnus Mårtenssons resa är bland annat möjligheten att se och fotografera jättepandan. Ute på den kinesiska landsbygden möter han en natur när den både är som bäst och sämst. Hur lokalbefolkningen på landsbygden i Kina lever i dag skiljer sig mot den bild vi normalt får se i reportage från Kina.
I regionen finns en av landets vackraste nationalparker, Juizhaigou national park, med sina fantastiska sjöar i bergslandskapet.
Att som västerlänning resa runt i Kina är annorlunda och man ställs gång på gång inför situationer och upplevelser man inte ens tror är möjliga, enligt Magnus Mårtensson.
Föreläsningen, som börjar klockan 19, arrangeras av Munka Ljungby föreläsningsförening.
Gå till toppen