Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tusentals engagerar sig för 13-årige Oscar

Oscar Sajland från Lund är 13 år. Han har en aggressiv hjärntumör. Det är risk att tumören inte går att stoppa. Men en klinik i Mexiko kanske kan. På mindre än en vecka har tusentals människor skickat pengar och kärlek till familjen. På lördag åker de över Atlanten.

Göran Sajland beskriver känslostormarna som drabbar föräldrar till ett allvarligt sjukt barn. Som när han såg sin son rullas in i operationsrum för en biopsi, provtagning i hjärnan. ”Där är tolv grönklädda människor som ska ta hand om ens son. Man känner sig så tacksam, men sorgen är så bottenlös, så bottenlös.”Bild: Sandra Henningsson
När tidningen pratar med Oscars pappa Göran Sajland har de två precis kommit hem från sjukgymnastik i varma bassängen på barnsjukhuset i Lund. Göran Sajland är så tacksam över svensk sjukvård.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen